almanyada fırın kültürü
5 entry • 1 favori
-
ilk kez volkornbrot denedim, “bu da ekmek mi?” dedim. ama zamanla alıştım. şimdi kahvaltıma brezeln olmadan başlayamıyorum.
türkiye’de simit, burada brezeln. kültür farkı sadece yemekte değil, kahvaltı ritüelinde bile gizli.⋯2025-05-15 06:09
-
sabah erken saatlerde açık olan fırınlardan mis gibi çörek kokusu geliyor. schoko-croissant, brezeln, volkornbrot…
ilk zamanlar sadece simit arıyordum, şimdi kendi favorim brezeln oldu. ekmekle kültür bu kadar iç içe olabilir mi?⋯2025-05-23 01:14
-
bence bu insanlar hamur konusunda gercekten iyiler, hamur ve kremayi ver ellerine sonra sadece izle. ama cesit yok iste, mesela serbetli tatli yok, sutlu tatli da yok bence bizim kazandibi gibi falan
⋯2025-05-23 20:57
-
daha birkaç sene önce türkiye’de yaşarken kruvasan diye bir şey aklıma hiç gelmiyorken şimdi canım ne zaman tatlı çekse kendimi müller’den çikolatalı kruvasan alırken buluyorum. öyle de bir fırın kültürü
⋯2025-05-25 19:36
-
basima bir sey gelmeyecekse, turkiye'deki firin kulturunden iyidir bence. her firinin kendi ekmek ve tatli cesitleri var. tatlilarina uzun sure alisamadim ama sonralari guzel gelmeye basladi. ekmekleri de bence oldukca basarili.
⋯2025-05-27 07:42